Следвайте Гласове в Самолетните полети в САЩ започнаха постепенно да възобновяват

...
Следвайте Гласове в Самолетните полети в САЩ започнаха постепенно да възобновяват
Коментари Харесай

Започна постепенното възобновяване на самолетните полети в САЩ

Следвайте " Гласове " в 
Самолетните полети в Съединени американски щати започнаха последователно да възобновяват излитанията и кацанията по американските летища, откакто Федералната авиационна администрация (FAA) се опита да поправя спиране на системата NOTAM, което наложи прекъсване на всички полети в Съединените щати, съобщи Ройтерс.

" Нормалните интервенции на въздушния трафик се възобновяват последователно в Съединени американски щати след спиране през нощта на системата Notice to Air Missions (NOTAM), която дава информация за сигурност на полетните екипажи. Отменено е наложително приземяване на самолетите. Продължаваме да търсим повода за първичния проблем “, написаха от FAA в " Туитър ".
По-рано през днешния ден FAA подреди на самолетните компании да сложат на пауза всички вътрешни полети, откакто системата за предизвестие на пилотския екипаж се срина.
Малко преди 08.30 часа локално време FAA заяви, че се възобновяват полетите от летищата в Нюарк и Атланта " заради тапите на въздушния трафик в тези региони. Очакваме отпътуванията да се възобновят и на други летища в 09.00 часа сутринта ".

Очаква се FAA да приложи стратегия за закъснение на полетите на приземените самолети, с цел да се оправи с насъбраните полети, спрени с часове. Полетите, които към този момент са във въздуха, могат да продължат към дестинациите си.
FAA съобщи, че продължава да се работи за възобновяване на системата, която предизвестява водачите за рискове и промени в летищните уреди и процедури.
" FAA към момента работи за цялостното възобновяване на системата Notice to Air Missions (NOTAM) след спирането. Въпреки че някои функционалности стартират да се връщат назад, интервенциите на National Airspace System остават лимитирани “, уточни в " Туитър " Федералната авиационна администрация.
Преди 08.39 часа локално време общо 3704 полета в Съединени американски щати са били забавени, демонстрира уебсайтът за следене на полети FlightAware. Други 656 са анулирани към 08.39 ч.
Общо 21 464 полета са планувани да излетят от летищата в Съединените щати в сряда с потенциал за транспорт на близо 2,9 милиона пасажери, демонстрират данни от Cirium.
American Airlines има най-вече излитания от летища в Съединени американски щати с 4819 планувани полета, следвана от Delta и Southwest, демонстрират данните на Cirium.

Източник: БНР
 
 
 
11 Яну 2023711 Яну 202312411 Яну 20234211 Яну 202334611 Яну 2023110211 Яну 202382КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023221611 Яну 202328911 Яну 202323228 Дек 2022816
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР